slider7634
  • Mouldflo

tekst6333

MONITORERING AF KØLESYSTEMER

Mouldflo er en intelligent manifold, der blev udviklet til monitorering af kølesystemer ved plaststøbning, og kan således overvåge flow og energitab i kølekanaler.

Udviklingen af Mouldflo begyndte i maj 2012, da vi blev præsenteret for et problem med tilstopning af kølekanaler i plaststøbemaskiner. Sammen med tre andre firmaer påbegyndte vi et samarbejde med en plastproducent i juni, hvorefter vi udførte analyser, lavede simuleringer samt praktiske tests, der viste, at der ikke fandtes et system på markedet, der kunne leve op til kravene. Herefter lavede vi workshops, tests og samtaler med plastproducenten, der førte til udviklingen af en prototype bestående af software, elektronik og mekanik. Pilottesten blev godkendt i slutningen af 2012 og det endelige system kom på markedet 1. januar 2013, blot syv måneder efter projektets start.  

Ved at overvåge indløbstemperatur, returflow og returtemperatur på hver enkelt kølekanal, sikrer Mouldflo at de opstillede kølekrav opfyldes, hvilket giver højere kvalitet og mindre fejlproduktion.
Ved at anvende flowsensorer af Vortextypen valideres målingerne matematisk i mikroprocessoren. Målingerne foretages i realtid og data sendes eksempelvis via ethernet til andre systemer helt enkelt, og gør det derfor muligt hurtigt at opdage problemer med vandgennemstrømningen.
Alle kredsløb monitoreres ved hjælp af en touch screen, der viser flow og temperatur. Den interne hukommelse gør det muligt at gemme flere forskellige mould set-ups, så de er klar til brug. 

I dag anvendes Mouldflo i virksomheder over hele verden.  Der er i de første 3 år af produktets levetid solgt mere end 1000 systemer. 

 

 

Værktøjskassen

Manifold
Free RTOS
1-wire
RS-485 kommunikationsprotokol
OPC-UA protokol
Web service
HTML/GUI
Tidsserie-database
QT (under Linux)
Intergrated VNC
Vortex sensor (temperatur, flow, tryk)
Altium Designer
Application programming
Energioptimering
Procesoptimeringimageandtext6627

Besøg MouldFlos hjemmeside her og læs mere om produktet

 

slideshow7638
OM MOVE INNOVATION

Move Innovation er eksperter i udvikling af produkter og fokuserer på innovative, mekatroniske løsninger. Vi er specialister inden for apparat-, løsnings- og komponentudvikling. I vores arbejde med forskelligartede projekter, har vi udviklet fra idé til produkt, fungeret som udviklingsafdeling og tilbudt ekspertviden som konsulenter.

KONTAKT

Move Innovation

Dynamovej 11, 2. Tv.
DK-2860 Søborg
Tel: +45 32205060
Email: info@moveinnovation.dk

CVR: 32777066

 

Vores vision

Vi lever og ånder for mekatroniske løsninger. Vores mål er at digitalisere den danske industri.