slider14071
  • Ventum Dynamics

    Udvikling af overvågningssystem til vindturbine

tekst14072

Case story Ventum Dynamics

Ventum har igennem 4 år udviklet på en unik Vertical Axed Wind Tubine (VAWT) i mikroturbine segmentet, og vi har gennem det seneste år hjulpet dem med at udvikle elektronikken til den seneste prototype.

Vindturbinen er lavet således, at der kan opsættes flere på samme tag af industribygninger, kontorbygninger – ja i det hele taget alle bygninger med flade tage (til at begynde med), hvilket gør det muligt for virksomheder selv at producere energi på stedet ved hjælp af vind.

Det unikke ved denne type vindturbine er, at den er kompakt i størrelsen, hvorfor den kan opsættes mange steder, uden at forstyrrer det visuelle, derudover er den stort set lydløs. Grundet det specielle design er vindturbinen ikke retningsbestemt.

 

tekstimage14073

Ventum kontaktede os, da de søgte hjælp til, hurtigt at udvikle et overvågningssystem, og uploade data til en cloud.

På trods af chip manglen fik vi på blot 3 måneder, designet, bygget og shippet 20 pilot enheder til Norge. Vi byggede de 20 piloter næsten udelukkende af ting vi allerede havde på vores lager og suppleret med nyudviklede komponenter(print).

Den første testversion af den seneste vindturbinendesign med vores overvågning installeret, er netop blevet opsat og installeret til et off-grid elektrisk setup på et tag i Stavanger. Og derefter er der opsat to pilotinstallationer i England. Vindturbinerne står nu og indsamler samt uploader data over 4G netværket, til en cloud løsning, som vi har været med til at bygge.

 

Står du også og skal udvikle eller videreudvikle et GreenTech produkt, kan vi også hjælpe dig! 

Få en gratis og uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig! Kontakt os her!

videotekst14074

 

Imens Ventum bruger “piloterne” til at teste og verificere deres design samt hele konceptet, så arbejder vi på at udvikle den næste generation af deres turbine controller, der er producer- og skalerbar, og som skal bruges til vindturbinerne, når de går ind i produktionsfasen lidt senere i år.

 

Læs mere om Ventum Dynamics her.

OM MOVE INNOVATION

Move Innovation er eksperter i udvikling af produkter og fokuserer på innovative, mekatroniske løsninger. Vi er specialister inden for apparat-, løsnings- og komponentudvikling. I vores arbejde med forskelligartede projekter, har vi udviklet fra idé til produkt, fungeret som udviklingsafdeling og tilbudt ekspertviden som konsulenter.

KONTAKT

Move Innovation

Dynamovej 11, 2. Tv.
DK-2860 Søborg
Tel: +45 32205060
Email: info@moveinnovation.dk

CVR: 32777066

 

Vores vision

Vi lever og ånder for mekatroniske løsninger. Vores mål er at digitalisere den danske industri.