tekst6318

UNDGÅ FEJLPRODUKTION OG MINIMER FEJL PÅ KØLESYSTEMER MED ELEKTRONISKE MANIFOLDS

Kvaliteten af støbte plastikemner er afhængig af, at formen afkøles optimalt under støbeprocessen. Forkert køling medfører fejlproduktion og øgede produktionsudgifter. Move Innovation har sammen med to partnere udviklet en elektronisk manifold til plaststøbemaskiner kaldet Mouldflo, der overvåger og identificerer køleproblemer under støbeprocessen.

Indløbstemperatur og indløbsflow til kølesystemer på plaststøbemaskiner bliver ofte styret mekanisk. Mekanisk styring gør det svært at sikre korrekt temperatur og flow i alle kølekanaler. Det resulterer eksempelvis i tilstoppede kølekanaler eller anlæg med et ustabilt flow. Den manglende overvågning og styring af disse parametre påvirker kvaliteten af de støbte emner, hvilket kan medføre fejlproduktion og dermed øgede produktionsudgifter.

Mouldflo er en mikroprocessorbaseret elektronisk manifold, der overvåger flow og temperatur af kølevæsken i alle kølekanaler. Dataopsamling gør det muligt at dokumentere nedkølingen af støbeformene under produktion. Disse data kan anvendes til at kvalitetssikre og optimere støbeprocessen, således at fejlproduktion kan undgås og antallet udgiftstunge produktionsstop minimeres. Almindeligt forekommende køleproblemer forårsaget af forkert flow og temperatur kan hurtigt identificeres.

Manifolden er designet som et slimlineprodukt, der kan monteres direkte på støbemaskinerne. Systemet leveres med forskellige displayløsninger og alarmsystemer, herunder touchskærme og mobile overvågningskonsoller.
De data, Mouldflo opsamler, gemmes lokalt og kan overføres via en USB-forbindelse, Ethernet eller trådløst til eksterne datamedier. Virksomhedernes teknikere har på den måde et godt overblik og passende fleksibilitet til at kunne analysere køledata og efterfølgende teste nye indstillingers konsekvenser direkte i Mouldflos brugergrænseflade.

Manifoldens tilstand overvåges konstant, og via det indbyggede brugerinterface kan Mouldflo sættes op til at alarmere operatørerne, når køleproblemer opstår eller forventes at kunne opstå. Mouldflo ændrer således manifoldens rolle fra blot at være en mekanisk fordeler af kølevæske, til at være en vigtig komponent til overvågning, dokumentation og styring af plaststøbeprocessen.

Læs om udviklingsprocessen her

 

Mouldflo i driftsmiljøer

Virksomheder i England, Irland og Danmark anvender allerede Mouldflo i dag. Engelske Global Closure Systems har bl.a. monteret Mouldflo til overvågning af kølingen på deres plaststøbemaskiner.

OM MOVE INNOVATION

Move Innovation er eksperter i udvikling af produkter og fokuserer på innovative, mekatroniske løsninger. Vi er specialister inden for apparat-, løsnings- og komponentudvikling. I vores arbejde med forskelligartede projekter, har vi udviklet fra idé til produkt, fungeret som udviklingsafdeling og tilbudt ekspertviden som konsulenter.

KONTAKT

Move Innovation

Dynamovej 11, 2. Tv.
DK-2860 Søborg
Tel: +45 32205060
Email: info@moveinnovation.dk

CVR: 32777066

 

Vores vision

Vi lever og ånder for mekatroniske løsninger. Vores mål er at digitalisere den danske industri.