tekst6312

SENSORER AFLIVER FEJLPRODUKTION I PLASTSTØBEINDUSTRIEN

Tusindvis af plaststøbte produkter kasseres eller gensmeltes grundet fejl på emnerne. Dette medfører tabt produktion samt øget energiforbrug og omkostninger. DTU Mekanik, Move innovation, Mouldflo og LEGO er gået sammen om at skabe en ny platform til sensorintegration i plastindustrien, der kan sikre højere kvalitet.

For at nedbringe fejlproduktion af plastikprodukter har mekatronikhuset Move Innovation siden 2012 udviklet sensorer med høj nøjagtighed til plastindustrien og til energisektoren. Produkter der i dag anvendes i daglig drift i produktionsmiljøer.

Nu skal et nyt projekt med hjælp fra Innovationsfonden realisere visionen om at digitalisere overvågningen af sprøjtestøbeprocessen.

Projektet High Accuracy Sensors Integrated In Mould, HASIM, vil sætte yderligere skub i udviklingen af sensorprodukter. Det er et område, hvor der både er potentiale for nye patenter og varige arbejdspladser.

Visionen for projektet er at skabe et helt nyt grundlag for anvendelse af sensorteknologi i industrielt produktionsudstyr. I plaststøbningsindustrien er der i dag et stort problem med fejlstøbning af mindre og mikroskopiske plastemner, som stiller høje krav til emnernes præcision.

- Idéen med projektet er først at udvikle og derefter indbygge sensorer i støbeformene, så man kontinuerligt kan overvåge, om formen skulle flytte sig, så man bliver nødt til at reparere den. Det nye er, at du hele tiden kan tage data ud af sensorerne og kontinuerligt overvåge produktionen, siger Hans Nørgaard Hansen, professor på DTU Mekanik, og nævner, at præcision er vigtigt inden for produktion af plastelementer til eksempelvis høreapparater, insulinpenne og LEGO-klodser.

En plaststøbeform vil i sin levetid grundet metallets fysiske egenskaber altid slå og vride sig. Dette kan plastproducenter ikke monitorere i realtid på nuværende tidspunkt. Resultatet er fejlproduktionstid, reparationstid og omkostninger til af- og genmontering af støbeformene. Med gennemførsel af HASIM-projektet vil producenter i fremtiden kunne minimere omkostninger til fejlproduktion gennem øget overvågning af produktionen.

Samfundspotentiale

Projektet har til formål at effektivisere produktionen af plastprodukter. Med digitale sensorer i støbeforme til plastprodukter kan det blive muligt at mindske fejlproduktion. Samtidig bliver det lettere at vide præcis, hvornår det er tid til at vedligeholde formene.

 

Kontakt

MOVE INNOVATION, SØBORG, CEO, MARTIN HANSEN, +45 3170 4058

DTU, Produktionstorvet Bygning 427, 2800 Kgs. Lyngby, Hans Nørgaard Hansen, +45 4525 4816

Mouldflo A/S, Ballerup, CEO, Stefan Hansen, +45 2160 7099

LEGO System A/S, 7190 Billund

Innovationsfondens investering: 8,2 millioner kr.

Samlet projektbudget: 13,8 millioner kr.

Varighed af projektet: 2 år

Projektets officielle titel: HASIM: High accuracy Alignment Sensors Integrated in Mould

OM MOVE INNOVATION

Move Innovation er eksperter i udvikling af produkter og fokuserer på innovative, mekatroniske løsninger. Vi er specialister inden for apparat-, løsnings- og komponentudvikling. I vores arbejde med forskelligartede projekter, har vi udviklet fra idé til produkt, fungeret som udviklingsafdeling og tilbudt ekspertviden som konsulenter.

KONTAKT

Move Innovation

Dynamovej 11, 2. Tv.
DK-2860 Søborg
Tel: +45 32205060
Email: info@moveinnovation.dk

CVR: 32777066

 

Vores vision

Vi lever og ånder for mekatroniske løsninger. Vores mål er at digitalisere den danske industri.